صادرات نمک صنعتی

صادرات نمک صنعتی گرمسار در کیسه جامبو به مقصد هند روسیه عراق،بیشترین میزان تولید نمک صنعتی در بازار نمک ایران، ارائه پایینترین نرخ حمل در مسیرهای دریایی به قیمتی کاملا باورنکردنی.

نمک صنعتی چیست؟

به طور کلی نمک صنعتی به نمک هایی اطلاق می‌شود که عملیات تصفیه روی آنها صورت نگرفته است اگر چه این نوع از نمکها بسیار مورد تایید دانشمندان طب قدیم و طب سنتی است ولی از نظر کارشناسان وزارت بهداشت مورد تایید نیست.

نمک صنعتی یا همان نمک تصفیه نشده می‌تواند حاصل خردایش سنگ نمک بی کیفیت و یا سنگ نمک باکیفیت باشد اجازه دهید با ذکر مثالی این موضوع را برای شما مشخصتر کنیم:

نمک تصفیه شده خوراکی تبلور مجدد در بالاترین حالت، خلوص 99 تا 99.6 را نشان می‌دهد هر چند که نمک های یگر با درجه خلوص پایینتر نیز با مجوز بهداشت در بازار وجود دارند ولی نوعی از سنگ نمک با درصد خلوص 99.5 وجود دارد که در تمام دنیا بینظیر است اما نمک حاصل از کوبش این سنگ نمک به دلیل اینکه عملیات تصفیه روی آن صورت نگرفته است صنعتی محسوب می‌شود!

صادرات نمک صنعتی

اما از سویی دیگر سنگ نمک های با خلوص 90 درصد نیز اگر کوبیده شود نمک حاصله همان نام صنعتی را به دنبال دارد و همانطور که قبلا گفته شد شرط تصفیه بودن ماهیت صنعتی یا خوراکی نمک را تعیین می‌کند که در این زمینه نظرات مختلفی وجود دارد و ما تابع قوانین اعلامی از سوی وزارت بهداشت هستیم.

معادن نمک ایران

معادن نمک ایران از جمله ذخائر بسیار فراوان و سترگ در سراسر دنیاست به گونه‌ای که در اکثر شهرها و روستاهای ایران می‌توان کوه نمک، معدن نمک یا گنبدی نمکی یافت ولی متاسفانه به دلیل کمبود امکانات جهت استخراج سنگ نمک از معادن، بسیاری از معادن نمک به صورت گردشگری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

البته ناگفته نماند که فعالیت در حوزه گردشگری از طریق گنبدهای نمکی سود بسیار فراوانی را به دنبال خواهد داشت و از طرفی کسب و کارهای جانبی زیادی را به حرکت در خواهد آورد چرا که گنبدهای نمکی ایران در دنیا لنگه ندارند و بینظر هستند!

صادرات نمک صنعتی

اگر به گنبدهای نمکی اشاره‌ای داشته باشیم گنبد نمکی جاشک یکی از آنهاست که جذابیت بسیار فراوان آن سبب جذب گردشگران بسیاری از سراسر دنیا در طول سال به این منطقه می‌شود.

علی ایحال اکثر معادن نمک قابل بهره برداری ایران در شهر گرمسار مستقر هستند که بیشترین حجم استخراج سنگ نمک و تولید نمک صنعتی نیز در همین شهر صورت می‌گیرد.

صادرات نمک صنعتی

صادرات نمک به عراق

صادرات نمک صنعتی اهمیت ویژه‌ای در دنیا دارد و با توجه به تعاریف مختلفی که از نمک صنعتی در هر کشوری وجود دارد بسیاری از کشورهای همجوار با ایران، نمک صنعتی را از ایران خریداری کرده و با عنوان خوراکی در کشور مقصد مصرف می‌کنند.

نمک صنعتی دارای درجه خلوص پایین تری در مقایسه با نمک خوراکی است اما به دلیل اینکه حاصل خردایش مستقیم سنگ نمک بوده و بدون عملیات فرآوری است بسیاری این شکل از نمک را بیشتر می‌پسندند و متمایل به استفاده از آن هستند.

برای مثال نمک صنعتی دارای درجه خلوص 95 درصد است و پایین ترین نوع نمک خوراکی درجه خلوص 98.5 را نشان می‌دهد که متعلق به نمک هیدورمیل است.

صادرات نمک صنعتی

نمک تصفیه نشده بدون ید

نمک تصفیه نشده یا همان نمک صنعتی به هیچ صورتی نمی‌تواند همراه با ید عرضه شود چرا که بسیار مضر است و تنها نمکی که می‌توان برروی آن ید پاشید همان نمک تصفیه شده خوراکی است.

نمک خوراکی به دلیل اینکه تحت فرایند تصفیه و پالایش قرار گرفته است می‌تواند برای مصارف خوراکی استفاده شود ولی نمک صنعتی این قابلیت را ندارد چون ممکن است مصرف خوراکی آن موجب بیماری های کلیوی و غیره گردد.

صادرات نمک صنعتی

کاربردهای نمک صنعتی

نمک صنعتی کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد که به رونق صادرات نمک صنعتی کمک کرده است در زیر به کاربرد نمک صنعتی در صنایع مختلف اشاره خواهیم کرد:

نمک صنعتی در حفاری

نمک صنعتی از نوع نمک شکری 110 بیشتر در صنعت حفاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و با افزودن نمک صنعتی به خاک اطراف حفاری، چگالی خاک را افزایش می‌دهند که این کار موجب افزایش امنیت و کارآمدی می‌شود. از سایر مزایای استفاده از نمک صنعتی در حفاری می‌توان به جلوگیری از ریزش چاه، کنترل فشار، کاهش اصطکاک و حرارت خنک کننده سر مته، افزایش تراکم گل و لای اشاره کرد.

صادرات نمک صنعتی

نمک صنعتی در احیای رزین و سختی گیری

املاح مختلفی مانند آهک، کلسیم، منیزیم و آهن در آب وجود دارند که مصرف آب با این املاح می‌تواند موجب ایجاد رسوب در لوله ها، موتورها و برج‌های خنک کننده در تاسیسات مختلف صنعتی گردد و در نتیجه کارایی سیستم های گرمایشی و سرمایشی کاهش پیدا می‌کند و سبب اتلاف انرژی می‌گردد لذا جهت سختی گیری آب از دستگاه های سختی گیر استفاده می‌شود این دستگاهها دارای رزین هستند که به مرور اشباع شده و برای استفاده مجدد نیاز به احیا دارند و برای احیای رزین از نمک صنعتی استفاده می‌ شود

صادرات نمک صنعتی

نمک صنعتی در اسیدسازی

نمک صنعتی در اسیدسازی بویژه در تولید اسید هیدروکلریدریک به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد

نمک صنعتی در صنعت شوینده ها

نمک صنعتی در صنعت شوینده‌ها به صورت نمک قلیایی سدیم با ترکیبات سولفات سدیم و کربنات سدیم در صابون سازی و در شوینده‌های سنتزی به عنوان پراکنده کننده و غلیظ کننده استفاده می‌شود. سدیم موجود در نمک صنعتی موجب افزایش سرعت حل شدن مواد شوینده در آب می‌شود و وجود نمک در شوینده به افزایش خاصیت الکترولیتی محلول شوینده و  افزایش سرعت تمیز کنندگی شوینده کمک می‌کند.

نمک صنعتی در صنعت شیلات

صنعت شیلات یکی از مشتریانیست که به طور جدی به حفظ بازار صادرات نمک صنعتی کمک می‌کند چرا که نمک صنعتی در صنعت شیلات در درمان و پیشگیری از بیماریهای عفونی، انگلی و قارچی موجود بر روی اجزای بدن و تخم آبزیان موثر است همچنین استفاده از نمک در حوضچه‌های پرورش ماهی به جلوگیری و کنترل رشد جلبک ها و کاهش یخ زدگی لوله ها و حوضچه ها کمک می‌کند.

صادرات نمک صنعتی

نمک صنعتی در صنعت دام و طیور

برای پیشگیری و درمان بیماری‌های میکروبی و گوارشی در دام ها، نمک صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمک به بهبود جذب اسیدهای آمینه، بهبود سیستم عصبی و هورمونی دام کمک می‌کند. نمک همراه با علوفه و غلات به عنوان مکمل به دام خورانده می‌شود. نمک باعث بهبود طعم علوفه شده و در نتیجه دام آب و غذای بیشتری مصرف خواهد کرد و در اصطلاح پروار می‌شود.

صادرات نمک صنعتی

نمک صنعتی در صنعت چرم و دباغی

صنعت چرم سازی و دباغی از دیگر بازارهای صادرات نمک صنعتی است. نمک موجب نگهداری پوست و جلوگیری از فساد آن و باعث حذف مو و چربی پوست خواهد شد و در نهایت پوستی نرم و لطیف تولید به دست می‌آید.

نمک صنعتی در صنعت لبنیات

نمک در صنعت لبنیات به عنوان طعم دهنده پنیر، دوغ و کشک مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمک همچنین به کنترل رشد کپک و فرایند تخمیر در طی تهیه پنیر کمک می‌کند و توجه داشته باشید در صنعت لبنیات لازم است بهترین نوع نمک صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

نمک صنعتی در ضد عفونی کردن آب

بخش اعظم گندزدایی آب به وسیله مولتی اکسیدانت صورت می‌گیرد و مولتی اکسیدانت (کلر، دی کلرو اسید، ازن و اکسیژن) از الکترولیز محلول نمک حاصل می‌شود. استفاده از نمک صنعتی به دلیل پایین بودن غلظت کلر خطرات مسمومیت ناشی از گاز کلر و سرطانزایی آن کاهش می‌یابد و به علاوه کیفیت آب تغییری نمی‌کند.

صادرات نمک صنعتی

انواع نمک جهت صادرات نمک صنعتی

در بالا به کاربردهای مختلف نمک صنعتی که در صادرات نمک صنعتی مورد توجه است اشاره شد و در اینجا لازم است انواع نمک صنعتی که در صادرات بیشتر مورد توجه است را نام ببریم که شامل نمک شیلاتی، نمک شکری، نمک حفاری، مش 80، مش 130، نمک صدفی 120 و نمک پودری می‌شود.

یادداشت

در فصول سرد سال تولید نمک پودری و نمک صدفی 130 به شدت کاهش می‌یابد چرا که رطوبت در این موقع از سال بالاست

نمک شیلاتی از شکسته شدن سنگ نمک به قطعات بزرگتر حاصل می‌گردد و سپس قطعات به اندازه‌های 10-5 میلی متری که تقریبا معادل با اندازه نخود می‌باشد و در شیلات، ضدعفونی و گندزدایی، در چرمسازی، در تولید پنیر، لوازم آرایش و احیای رزین کاربرد دارد.

صادرات نمک صنعتی

نمک مش 80 داری دانه‌های دو برابر دانه های شکر است و نمک شکری به دلیل شباهت زیادی از لحاظ اندازه و ظاهر به دانه های شکر به این اسم معروف است. نمک شکری یا همان مش 110 از نمک های پرطرفدار صنعتی است و در حفاری، نساجی و صنایع پتروشیمی کاربرد دارد.

نمک مش 130 دانه های کمی ریزتر دارد و نمک صدفی جز دسته‌ای نمک های صنعتی است که از لحاظ اندازه قبل از نمک پودری قرار دارد و بسیار شفاف و درخشنده است و بسیار به نمک خوراکی شباهت دارد. نمک صدفی در دباغی و تصفیه آب کاربرد دارد. کوچکترین اندازه انواع نمک صنعتی نمک پودریست که در صنعت مرغداری، دباغی و تولید اسید کاربرد زیادی دارد.

شرایط صادرات نمک از طریق مرز زمینی و دریایی

صادرات نمک از طریق مرز زمینی و مرز دریایی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارد به طور مثال صادرات از طریق مرز زمینی هزینه حمل بالایی را دارد اما از طرفی تعرفه گمرکی و خدمات ترخیص کالا در این روش بسیار پایین است اما حمل از طریق دریا قیمت بسیار پایینی دارد ولی خدمات گمرکی آن قیمت بالاتری دارد پس قبل از هر گونه اقدام باید در نظر بگیرید که مقصد صادراتی شما کدام کشور است و چقدر برای شما هزینه در بر دارد.

اگر قصد صادرات نمک را دارید با ما تماس بگیرید مجموعه هالیتو صفر تا صد تامین، بارگیری و صادرات را برای شما انجام خواهد داد.

صادرات نمک صنعتی

بهترین سنگ نمک ایران

اگر بخواهیم صادق باشیم چیزی به اسم بهترین وجود ندارد و در همه صنایع چنین چیزی صادق است! اما باید در نظر گرفت برای چه بخشی قصد استفاده از سنگ نمک را دارید به طور مثال سنگ نمک مخصوص تصفیه آب با سنگ نمک دامی متفاوت است و در اینجا اصطلاح بهترین سنگ نمک کاربرد دارد!

مثلا برای احیای رزین عدم وجود کلسیم در سنگ نمک بسیار مهم است لذا باید از سنگ نمکی استفاده کرد که کلسیم و منیزیم آن صفر باشد و از هر سنگ نمکی نمی‌توان استفاده کرد لذا باید گفت بهترین سنگ نمک برای احیای رزین نمک سنگی است که سدیم آن بسیار بالا و سایر عناصر موجود در کانی صفر باشد!

یادداشت

ویژگی های بهترین سنگ نمک را در اینجا ببینید

برای اطلاعات بیشتر و خرید بهترین نوع سنگ نمک برای هر استفاده‌ای که دارید با ما تماس بگیرید.

صادرات نمک صنعتی

معدن سنگ نمک گرمسار

معادن سنگ نمک گرمسار انواع مختلفی از سنگ نمک را در دل خود جای داده‌اند که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند لذا در ادامه چند نوع از سنگ نمک های صادراتی گرمسار معرفی شده است با نگاه به جدول ذیل می‌توانید اطلاعات خوبی را از انواع سنگ نمک به دست آورید.

یادداشت

برای آشنایی با انواع سنگ نمک صادراتی پیشنهاد می‌شود این صفحه را نیز ببینید

صادرات نمک صنعتی

صادرات نمک صنعتی

صادرات نمک صنعتی به کشورهای همسایه ایران و کشورهای آسیای شرقی، از مهمترین بازارهای صادراتی است که نمک ایران در آنجا حضور دارد و با توجه به پتانسیل موجود امکان گسترش این بازارها تا اروپای غربی نیز ممکن است!

ولی مسئله بسیار مهم در خصوص تجارت نمک و صادرات این محصول، امکان ارسال با پایینترین نرخ حمل است لذا اگر بتوان امکانی را ایجاد کرد که نمک را با قیمت ارزانی حمل نمود آن موقع است که کشور ایران بازار بسیار گسترده صادراتی برای نمک خود در اختیار خواهد داشت.

صادرات نمک صنعتی

مجموعه هالیتو دارای 4 کارخانه جهت تولید نمک صنعتی می‌باشد که به طور تخصصی اقدام به صادرات نمک صنعتی از شهر گرمسار استان سمنان کرده است همچنین ما صادرات نمک صنعتی را به صورت بسته های بیگ بگ و جامبو بگ و به صورت نمک شکری، نمک پودری و نمک شیلاتی به بنادر جنوب کشور تحویل به صورت Fob یا Crf مقصد با نرخ باورنکردنی و بسیار پایین حمل دریایی انجام می‌دهیم.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.